Laan van Nieuw Oost-Indië 275, The Hague, The Netherlands +31(0)70 365 46 77

Made in Holland

Maandag 4 november 2010 tot en met 30 januari 2011: tentoonstelling: Made in Holland: oude meesters uit een Amerikaanse privé collectie.

Er zijn 44 topschilderijen van Hollandse meesters uit de Gouden Eeuw. Je kunt onder andere zien: Rembrandt, Frans Hals, Paulus Potter, Jan Steen en Hendrick Avercamp. Het is voor de eerste keer dat deze complete collectie te zien is! Het is een van de belangrijkste privé collecties Hollandse schilderijen uit de 17de eeuw van de wereld.

De collectie is van het echtpaar (couple) Eijk en Rose-Marie de Mol van Otterloo. Zij zijn van origine Nederlanders maar zij woonden in Amerika.  Zij beginnen met de collectie in 1974. Op advies van Peter Sutton, de huidige (current) directeur van het Bruce Museum, Greenwich, Connecticut, gingen zij oude Hollandse meesters uit de 17de eeuw verzamelen (to collect). Zij kregen ook hulp van Simon Levie (oud-directeur van Rijksmuseum Amsterdam en Frits Duparc, oud-directeur van het Mauritshuis.
Info: www.mauritshuis.nl

Leave a Comment