Laan van Nieuw Oost-indië 275 Den Haag, The Netherlands | +31(0)70 365 46 77

De Collectie Dommering, Gemeentemuseum

Nu tot en met 10 maart 2013: De Collectie Dommering, Gemeentemuseum: Zaal 19

Voor een periode van drie jaar programmeert het museum in deze zaal video- en filmkunst uit de wereldfameuze Collectie Dommering. De Collectie Dommering is in de laatste tien jaar uitgegroeid (grown) tot een van de belangrijkste collecties video- en filmkunst in Nederland.
Loes en Egbert Dommering hadden veel interesse in het werk van jonge artiesten als Guido van der Werve (Papendrecht 1977), Anri Sala (Tirana, Albani 1974) en Yael Bartana (Alufa, Israel, 1970). Loes en Egbert zagen het werk van deze artiesten in Galerie De Appel in Amsterdam. Zij waren heel enthousiast en zij begonnen met hun collectie.
De collectie is nu heel groot: meer dan 25 internationaal fameuze artiesten! In zaal 19 van het Gemeentemuseum kunt u werken zien met begeleidende (covering) tekst- en beeld (image). In het eerste jaar kun je zien: Yael Bartana (When Adar enters, 2002), Guido van der Werve (Nummer Vier, 2006. Er is meer te zien van Guido op youtube) , Imogen Stidworthy (7AM, 2005) etc. De presentatie wisselt (changes) elke twee maanden.
Locatie: Gemeentemuseum, Stadhouderslaan 41, Den Haag

Leave a Comment