Laan van Nieuw Oost-Indië 275, The Hague, The Netherlands +31(0)70 365 46 77

Holland Dance Festival

Donderdag 26 januari tot en met zaterdag 25 februari: Holland Dance festival

Thema: Source of Inspiration. Het Festival wordt elke twee jaar georganiseerd. Het is een van de grootste dansfestivals van Europa. De organisatie streeft (strives) ernaar om de belangrijkste ontwikkelingen (developments) in de dans te laten zien. Er zijn 25 voorstellingen uit binnen- en buitenland en internationale sterren komen naar Den Haag.Bijvoorbeeld: De Franse danseres Sylvie Guillem danst nog steeds (zij is 46 jaar). Tijdens het Holland Dance Festival danst zij 6000 miles away, nieuw werk van Mats Ek en William Forsythe. Ook danst zij een duet uit 27’52” van Jiri Kylián.

Speciaal voor dit festival komt de Amerikaanse choreograaf Bill T. Jones na dertien jaar terug in Den Haag. Zijn gezelschap Bill T. Jones/Amie Zane Dance Company komen met twee voorstellingen: Body Against Body en Fondly Do We Hope… Fervently Do We Pray. Dit laatste stuk is geïnspireerd op het leven van de Amerikaanse president Abraham Lincoln.

Locaties van voorstellingen:
Korzo theater (Prinsestraat 42)
Lucent Danstheater (Spuiplein 150)
Theater aan het Spui (Spui 187)
Atrium (Spui 70)

Info: www.hollanddancefestival.com

Leave a Comment