Laan van Nieuw Oost-Indië 275, The Hague, The Netherlands +31(0)70 365 46 77

Willem Maris. Impressionist van de Haagse School

Tot en met maandag 9 april: Willem Maris. Impressionist van de Haagse School.

Willem Maris (1844-1910) was een van de belangrijkste representanten van de Haagse School. Hij schilderde impressionistisch. Hij zei zelf: ‘Ik schilder geen koeien, maar lichteffecten’.

De tentoonstelling toont (shows) de ontwikkeling (development) van de jonge talentvolle Maris die één van de belangrijkste en meest productieve representanten van de Haagse School was. Hij was bevriend met Anton Mauve en Hendrik Willem Mesdag. Dit is de eerste solotentoonstelling van Maris. Er zijn 50 schilderijen en 30 tekeningen (drawings). Het Nederlandse landschap met koeien, vogels, eenden (ducks) en mensen die op het land werken behoort (belongs) tot het nationale erfgoed (heritage) maar dit kun je steeds minder in het echte leven (real life) vinden. Zullen de schilderijen van Maris in de toekomst (future )onze bron (source) zijn die ons herinnert (remembers) aan hoe Nederland eruit zag (looked like)?

Locatie: Gemeentemuseum, Stadhouderslaan 41
Website

Leave a Comment