Laan van Nieuw Oost-Indië 275, The Hague, The Netherlands +31(0)70 365 46 77

Koninginnedag

Maandag 30 april: Koninginnedag

Behalve (except for) dronken op straat liggen, zijn er veel andere dingen te doen op deze dag. Een kleine selectie uit de 15 evenementen:

  • Rondtoeren met historische trams in het Haagse centrum: tussen 12 en 17 uur. Opstappen doe je op het lange Voorhout, Bierkade, Goudriaankade en Madurodam.
  • Panorama Mesdag: ga naar het grootste schilderij van Nederland, kijk 360° rond en voel de magische illusie van dit panorama van het Scheveningen uit 1881. Tijd: 10 – 17 uur. Locatie: Zeestraat 65.
  • Van Kleef – Haagse Jenevers & Likeuren sinds 1842: Proeflokaal (public house) en winkel geopend van 10 tot 18 uur. Bij goed weer, vers schoongemaakte (cleaned) haring en huisgerookte (smoked) makreel eten in de museumtuin. (En als je haring eet, beloof me: geen uitjes (onions) erbij! Tip van de haringpolitie).
  • Live Statue Festival Haagsch Entree: voor artiesten, amateur artiesten en toeschouwers (viewers). Van 11 uur tot 16 uur rond de Herengracht, Korte Poten, Korte Houtstraat. En het is natuurlijk gratis!
  • Rondrit Haagse Koetsjes (carriages): dit is 20 minuten. Opstappunten: Grote Markstraat/Spui en Lange Voorhout.
  • En ‘last but not least’: Koninginnedagconcerten Residentie Orkest: data 28 en 30 april. De concerten zijn in de Dr. Anton Philipszaal, Spuiplein 150.

Er is veel meer te doen op deze dag: info www.haagsekoninginnedag.nl en nu maar hopen dat het zonnetje schijnt en de temperatuur goed is!

Leave a Comment