Laan van Nieuw Oost-Indië 275, The Hague, The Netherlands +31(0)70 365 46 77

Crosstown III

Vrijdag 8 juni tot en met zondag 10 juni: Crosstown III.

Jonge dansers laten hun creativiteit zien. op 8 juni gaat Crosstown III in première. De jonge dansers dansen in choreografieën van Cagdas ‘Caggie’Gulum (bekend van het televisieprogramma ‘so you think you can dance’ en Joeri Dubbe & Miguel Oliviera, beiden ex-dansers van het Nederlands Dans Theater. De dansers werken sinds januari onder de vleugels van Korzo producties. Zij volgden daar een intensief dansprogramma. De dansers leerden bodypercussie van Joeri Dubbe en Miguel Oliviera.

In Systematic Behaviours zijn de dansers binnen in het systeem maar ze laten dan hun creativiteit zien. Dansante bewegingen (movements) en de stem van het individu nemen het over (take over).
Op zaterdag 9 juni zijn er ook proeflessen voor nieuwe talenten. Gadgas Cullum en Joeri Dubbe geven op die dag een workshop van twee uur van voor jonge dansers die willen kennis maken (get to know) met Crosstown.

Wat is Crosstown?
Crosstown Den Haag is een project van Korzo, Culturalis en het Laakkwartier en geeft Haagse jongeren tussen de 14 en 21 jaar de kans hun creatieve dansambities onder professionele begeleiding te ontdekken (discover) en te ontwikkelen (develop). De individuele , energieke en persoonlijke manier van dansen is heel belangrijk. Crosstown Den Haag zoekt zo veel mogelijk naar cross-overs tussen diverse dansstijlen.

Locatie: Korzo Theater Prinssestraat 42.

Info: www.korzo.nl