Laan van Nieuw Oost-Indië 275, The Hague, The Netherlands +31(0)70 365 46 77

Den Haag Sculptuur: The Rainbow Nation:

Tot en met zondag 9 september: Den Haag Sculptuur: The Rainbow Nation.
Zoals je al misschien gezien hebt, is er weer de jaarlijkse tentoonstelling op het Lange Voorhout. Dit jaar zien we hedendaagse (contemporary) beeldhouwkunst uit Zuid-Afrika. Er zijn meer dan vijftig sculpturen van de belangrijkste Zuid-Afrikaanse artiesten van de laatste zestig jaar.
Stichting Den Haag Sculptuur en Museum Beelden aan Zee werken samen. Je kunt beelden zien van de afgelopen zestig jaar: van de donkere dagen van de Apartheid (een Nederlands woord waar wij niet trots op zijn; Aardvark is ook een Nederlands woord maar daar zij we wel trots op want het is een soort miereneter) via de vrijheid van 1994 – de eerste electies voor alle rassen, waarbij Mandela tot president werd verkozen – tot de recente periode van de transformatie.

Locatie: Lange Voorhout en Museum Beelden aan Zee, Harteveltstraat 1 Scheveningen.
Info: www.therainbownation.nl en www.denhaagsculptuur.nl