Laan van Nieuw Oost-indië 275 Den Haag, The Netherlands | +31(0)70 365 46 77

The European Life I Live 2012

Zaterdag 8 september: THE EUROPEAN LIFE I LIVE 2012. Op deze dag is Den Haag even ‘Culturele hoofdstad van Europa’. Op het Lange Voorhout is de eerste editie van THE EUROPEAN LIFE I LIVE. Dit festival is gratis (!). De eerste keer is dit cultureel evenement één dag maar in de toekomst zullen het meer dagen zijn. Het festival heeft connectie met het festival THE LIFE I LIVE in april. Het programma heeft muziek, kunst (art), theater en debat. Er zijn twee buitenpodia met onder andere de Ierse singer-songwriter Christine Tobin, Foltin uit Macedonië, harpiste Lavinia Meijer (zij is een Nederlandse) en ook de fenomenale Maltese percussionist, componist en producer Renzo Spiteri. Hij is voor de eerste keer in Den Haag.

Twee podia
Elk van de twee podia heeft een eigen soort muziek: het ene podium heeft een mix van jazz en pop muziek en het andere podium heeft klassieke muziek: Franse romantiek en ook Spaanse, Italiaanse en Portugese volksliederen (folk songs).
Speciaal voor dit festival heeft Renzo Spiteri een muziekstuk gemaakt samen met de studenten vab het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Hij geeft hiermee (= met dit) de aftrap (kick off) voor een culturele uitwisseling (exchange) van Den Haag met Valetta, hoofdstad van Malta en culturele hoofdstad van Europa in 2018. Den Haag wil ook in dit jaar culturele hoofdstad worden. Wij hopen natuurlijk dat Den Haag succes heeft!

Tijd: 12 uur tot 20 uur.
Locatie: Lange Voorhout.
Info: www.lifeilive.eu.