Laan van Nieuw Oost-Indië 275, The Hague, The Netherlands +31(0)70 365 46 77

Pin up

Tot en met zaterdag 10 februari: PIN-UP De pin-up is meestal in een schijnbaar (seemingly) onschuldige (innocent) situatie en heeft geen idee wat het effect is op mannen. Soms zit zij of leunt zij op de motorkap van een auto, soms is zij bezig met haar make-up of zit zij op een (swing) in de tuin, altijd in minuscule kleding en altijd kijkt zij naar de ‘camera’ zonder scrupules met een sexy pose. In de Tweede Wereldoorlog (1940-45) was zij de mascotte van de soldaten. Ook na de Tweede Wereldoorlog bleef zij ‘good luck’ brengen.
Op deze tentoonstelling kun je niet alleen de pin-ups zien maar ook mode (fashion) uit de jaren vijftig, gadgets, 25 filmposters, filmbeelden, kalenders met de grote sterren als Rita Hayworth en Marilyn Monroe. Locatie: Gemeentmuseum, Stadhouderslaan.
Info: www.gemeentemuseum.nl