Laan van Nieuw Oost-Indië 275, The Hague, The Netherlands +31(0)70 365 46 77

Ja Natuurlijk. Hoe kunst de wereld redt.

Tot en met zondag 1 september: Ja Natuurlijk – Hoe kunst de wereld redt. 2013_april_hoekunst
Dit is een internationale kunstmanifestatie rond het Haagse Gemeentemuseum. Sculpturen, films, installaties, performances en biokunstwerken kun je zien in het GEM, Fotomuseum, in de tuinen van het Gemeentemuseum, het duinbos en daar buiten. De manifestatie stopt niet bij de museummuren. Er is een divers programma in Den Haag met urban life safari’s, workshops, debatten. Natuurlijk kun je dit ook volgen in de sociale media en online fora.

Wat kun je zien? Meer dan 80 artiesten tonen (show) verrassende (surprising) connecties tussen mens, natuur en techniek. Je kunt je eigen huisdier (pet) ontwerpen (design), schimmels (fungi) zijn onze beste vrienden en meeuwen (seagulls) zijn lekker op de barbecue. Maar ook: je mobiele telefoon is je geheugen (memory), Facebook is je habitat, internet de nieuwe biotoop… Het centrale thema is de vraag: Wat is natuurlijk en wie of wat bepaalt (define) dat? Bepalen alleen wij mensen dat of mogen dieren, planten en objecten ook meepraten?