Laan van Nieuw Oost-Indië 275, The Hague, The Netherlands +31(0)70 365 46 77

Museumweekend (2)

Zaterdag 6 april en zondag 7 april: Museumweekend. 2013_april_museumweekend
Wat is dat? Het Museumweekend is het grootste tweedaagse culturele evenement van Nederland. Dit jaar is de 32ste editie! Het thema van dit jaar is ‘Doe een museum’. (Geen flauw idee wat dat betekent maar het wordt vast (surely) heel leuk).

Info: http://www.museumweekend.nl/


Een paar musea in Den Haag:

Humanity House. Wat kun je daar doen? Pretendeer dat je een vluchteling bent, wat zou jij doen als je plotseling (suddenly) je huis uit moest? Of als je je familie en vrienden kwijtraakt (lost) en je ze moet zoeken zonder vast adres of mobiele telefoon? Er is ook de Humanity House Pub Quiz. Ze vragen bijvoorbeeld: Hoeveel vluchtelingen zijn er op de wereld? Welke foto won de World Press Photo Award dit jaar? Je kunt op deze manier je kennis (knowledge) vergroten door interessante vragen, beeld- en geluidsfragmenten.
Locatie: Humanity House, Prinsegracht 8.
Tijd: van 12 tot 18 uur op zaterdag 6 april en van 12 tot 17 uur op zondag 7 april.
Info: www.humanityhouse.org/


En ander interessant museum: Haags Historisch Museum. Wat kun je daar zien en horen? Een gids (guide) geeft je een tour door het museum en vertelt over de geschiedenis (history) van Den Haag.
Locatie: Haags Historisch Museum, Kort Vijverberg 7.
Tijd: er is een tour om 13.30 uur en om 15.00 uur.
Info: www.haagshistorischmuseum.nl


Heb je nog niet genoeg van geschiedenis, ga dan naar Scheveningen, Badhuisweg. Wat is daar te doen? Je kunt in de Commandobunker gaan en rond kijken. Er zijn gidsen in de bunker die je alles kunnen vertellen over de vele collectiestukken (pieces). Het Atlantikwall museum Scheveningen ligt aan de rand (border) van de nieuwe Scheveningse Bosjes. De Duitsers bouwden daar in 1943 een bunkercomplex van 15 bunkers. In dit bunkercomplex en de villa’s aan de Badhuisweg was de Verteidigungsstab die het commando over de Stützpunktgruppe Scheveningen had. De belangrijkste bunker, de ‘gefechtsstand type 608’ met buitenmuren (outside walls) van 3 meter dik is voor het grootste part gerenoveerd in de originele staat.
Locatie: Badhuisweg (tegenover/opposite de nummers 119-133.).
Tijd: van 11 uur tot 16 uur.
Info: www.atlantikwallmuseum.nl


Word je van al die bunkers heel depressief, dan stel ik voor (suggest) om direct heel snel naar de Gevangenpoort te gaan! Daar kun je genieten (enjoy) van gruwelijke (atrocious) martelwerktuigen (instruments of torture) en leren over de straffen voor dieven en bedelaars (beggar), zeerovers (pirate) en ketters (heretic) en oproerkraaiers (agitator) en moordenaars (murderer). Tot de 19de eeuw kon je als publiek de straffen (punishment) zien. Het publiek kon hiervan leren. En natuurlijk was er altijd heel veel publiek. Realistische afbeeldingen (images) van publieke executies tonen dat het publiek massaal kwam kijken…
Er is ook een lezing (lecture) maar: deze lezing is niet voor kinderen jonger dan 12 jaar.
Locatie: Gevangenpoort: Buitenhof 33.
Tijd: 13.30 uur en 15.00 uur.
Info: www.gevangenpoort.nl/


EN heb je dan nog steeds niet genoeg van gruweldaden (atrocities), eindig dan je horrordag met:
Duister Den Haag: de bloederigste (gory) stadwandeling van de Hofstad: Moordenaars, geesten (ghost), executies, mysteries, hoeren en criminelen. Tijdens de Duister Den Haag tour wandel je met gids langs de spannendste (suspenseful) en bloederigste locaties uit de historie van de Hofstad (= Den Haag). En leuk avondje uit? Dat kunnen ze niet garanderen, maar dat het bloederig zal zijn, is zeker.
Info: www.duisterdenhaag.com

Veel plezier!


Als je meer wilt weten over het museumweekend, ga dan naar google en check.. er is veel meer!