Laan van Nieuw Oost-Indië 275, The Hague, The Netherlands +31(0)70 365 46 77

Droge Dialogen: Valentijnsdag

Adèle Mondriaan zit in haar comfortabele stoel een boek te lezen, terwijl ze een kopje koffie drinkt. Vol liefde kijkt ze naar de Valentijnskoekjes in de vorm van een hart die haar man, Piet, voor haar heeft gebakken. Wat is het toch een schat.

valentijnsman 2

 

Adèle denkt: Ach, ik ben al twintig jaar gelukkig getrouwd met een hele lieve man. Was Annelies
ook maar zo gelukkig als ik. Ze denkt met een glimlach aan haar Piet. Dan gaat de telefoon. Ze kijkt op het scherm van haar mobieltje en ziet dat haar beste vriendin, Annelies Escher, belt.

> Mondriaan: Ha, Annelies. Hoe gaat het met je?

Mondriaan hoort Escher zachtjes huilen.

> Mondriaan: Kind, wat is er aan de hand? Waarom huil je?

> Escher: Oh, Adèle, ik ben zo gelukkig!! Ik moet ervan huilen.

> Mondriaan: Maar, Annelies, ik begrijp het niet. Huilen en je bent gelukkig? Heb je de loterij gewonnen maar ben je het lot kwijt?

> Escher: Nee, nee, Adèle dat is het niet. Ik heb een kaart uit Italië gekregen.

> Mondriaan: Een kaart? Uit Italië? Wie is er op vakantie in Italië?

> Escher: Nee, joh. Ik heb een kaart gekregen van Gianluca. Het is zo’n mooie kaart.

> Mondriaan: Van Gianluca? O ja, die man van de ijssalon in Scheveningen. Heeft hij een kaart gestuurd van zijn vakantie?

> Escher: Ja, hij is de man van de ijssalon. En: nee, het is geen vakantiekaart.

> Mondriaan: Nou, Annelies, je moet wel een beetje duidelijker zijn, hoor. Wat voor kaart is het dan?

> Escher: Adèle, kun je dat niet raden?

> Mondriaan: Hè, Annelies, je weet toch dat ik allergisch voor spelletjes ben.

> Escher: Het is een Valentijnskaart! Ik heb een Valentijnskaart van hem gekregen. Ik ben zo blij en gelukkig.

Escher moet weer een beetje huilen. Ze zucht verliefd.

> Mondriaan: Aha, nu begrijp ik je. Kind, ik ben heel blij voor je. Hoe ziet de kaart eruit?

> Escher: Fantastisch! Ik ben zo verliefd. Hij heeft een kaart met een foto van zichzelf gestuurd. Ik zal je zo direct een foto van de kaart sturen. Gianluca is zo mooi, zo sterk,  zo romantisch en zo lief…. Ik mis zijn lekkere ijscreaties die hij speciaal voor mij met liefde maakt zoals ijscoupe amaretto, zijn bananensplit met chocoladesaus en slagroom en ook zijn ‘ciao Bella’.

> Escher (mijmerend): Gelukkig komt hij over twee maandjes weer naar Nederland. Ik kan niet wachten. Ik zal hem honderden kusjes geven als hij hier is. Zou hij met mij willen trouwen? Wat denk je, Adèle? Adèle!

> Adèle: Wat denk je zelf, Annelies!

 

 Photo (without the dictionary) on: https://www.original-cards.com/nl/valentijnskaarten.html