Laan van Nieuw Oost-Indië 275, The Hague, The Netherlands +31(0)70 365 46 77

Direct Dutch Boekenclub met ‘De donkere kamer van Damocles’

Als je het volgende kunt lezen, is je Nederlands goed genoeg om deel te nemen aan de Direct Dutch Boekenclub! De tweede sessie van de Direct Dutch Boekenclub is op donderdag 5 juni om 19:30 uur. Je kunt je nog steeds aanmelden via info@directdutch.com!

Het boek dat we bespreken in de Direct Dutch boekenclub is ‘De donkere kamer van Damocles’ van Willem Frederik Hermans. Deze roman uit 1958 speelt zich af in Voorschoten en Leiden in de jaren van de Tweede Wereldoorlog. Het is een spannende roman. In de jaren zestig is er een film van gemaakt die ‘Als twee druppels water’ heet.

De eerste twee sessies (op de donderdagen 15 mei en 5 juni) bespreken we, zoals altijd, het boek. In de laatste sessie ( op donderdag 19 juni) kijken we naar de film en bespreken we de relatie tussen het boek en de film.

Willem Frederik Hermans (1921-1995) is een van de beste literaire schrijvers van Nederland. ‘De donkere kamer’ werd in 2007 gekozen als nummer vijf in de top tien van beste boeken aller tijden. Het is een heel spannend boek met een groot mysterie waar we uitgebreid over kunnen praten.

donkere dagen