Laan van Nieuw Oost-Indië 275, The Hague, The Netherlands +31(0)70 365 46 77

Highly requested new courses at Direct Dutch Institute!

Have you reached your B1 level in Dutch but are you still not a confident speaker or writer? We’ve got two brand new courses that you might be interested in. Since you already understand Dutch, the course description is in Dutch. If you can understand it, then the course is suitable for you! 

DD doos

Spreekvaardigheid (B1+) (zeven weken á 2 uur)
Spreken, spreken, spreken, kost nog veel moeite. Na een cursus Nederlands op B1 niveau is een goede grammaticale basis gelegd… Maar er is meer oefening nodig om te spreken.

In het eerste uur van deze cursus bespreekt Ruud Hisgen in een kleine groep actuele thema’s en onderwerpen uit de kranten en het nieuws. In het tweede uur doen de cursisten korte presentaties over hun interesses en hun werk. In discussies oefenen we de spreekvaardigheid.

Schrijfvaardigheid (B1+) (zeven weken á 2 uur)

Na een cursus Nederlands op B1 niveau is de taal geen mysterie meer. Conversaties gaan steeds beter, maar het schrijven is nog een probleem. In het werk moeten soms briefjes en mails worden geschreven. Dat gaat niet foutloos.

Voor deze workshop geeft Ruud Hisgen (zelf auteur van boeken en artikelen) schrijfopdrachten die in een kleine groep worden besproken. Natuurlijk komen spelling en grammatica aan de orde, maar het belangrijkst is de keuze van woorden en idiomen voor specifieke teksten.


De cursussen starten in september 2014 (‘s avonds). Binnenkort verschijnt op onze website meer informatie hierover. Ben je al eerder geïnteresseerd in een cursus Spreekvaardigheid of Schrijfvaardigheid? Stuur een email naar info[at]directdutch.com.