Laan van Nieuw Oost-Indië 275, The Hague, The Netherlands +31(0)70 365 46 77

Direct Dutch boekenclub, nieuwe editie 17 september!

Direct Dutch boekenclub: veel praten en nieuwe woorden leren

Onze boekenclub bestaat in september een jaar. We begonnen met het lezen van twee moderne romans die op de shortlist stonden van de jaarlijkse AKO literatuurprijs. Daarna lazen we verschillende andere romans van Godfried Bomans (Erik of het klein insektenboek), Herman Koch (Het diner), Willem Elsschot (Het dwaallicht) en we sloten het seizoen af met Willem Frederik Hermans (De donkere kamer van Damokles). We hebben ook gekeken naar verfilmingen van de boeken.

Er zijn nu ongeveer dertig leden van de boekenclub. Ook Nederlanders hebben zich erbij aangesloten. Niet iedereen komt elke keer en dat geeft ook niet. Het is ook niet erg als je het boek nog niet hebt gelezen. Elke sessie lezen we verschillende fragmenten uit het boek en we bespreken de tekst met elkaar.

Het belangrijkste doel van de Direct Dutch boekenclub is dat we met elkaar praten in het Nederlands. Door te lezen leer je meer vocabulaire, dat is het tweede doel. En het derde doel is natuurlijk dat je meer leert over de Nederlandse literatuur en de cultuur.

boekenclub

In het najaar lezen we op verzoek van enkele leden de roman Villa des Roses van Willem Elsschot. Dit boek dat honderd jaar geleden werd gepubliceerd is nog steeds fantastisch leesbaar. Het is humoristisch en ontroerend tegelijk en het liefdesverhaal laat je niet koud. Je kunt deze roman vinden in elke bibliotheek, bij de boekhandel en heel vaak in tweedehands boekwinkels. De sessies zijn op de woensdagavond van 19.30-21.30 en de eerste sessie is op 17 september bij Direct Dutch.

Geïnteresseerd in deze gratis boekenclub? Meld je dan aan bij Ruud Hisgen (hisgen@bart.nl). Ook Nederlanders zijn welkom.