Laan van Nieuw Oost-Indië 275, The Hague, The Netherlands +31(0)70 365 46 77

Professionalise your Dutch conversation and writing skills!

Direct Dutch company course

Have you reached your B1 level in Dutch but are you still not confident enough to speak in formal or even informal settings? It can be hard to put all the words and grammar you learned into practise. You might have made a few mistakes and now you shy away from trying again.

How about writing? Are you confident enough to write in Dutch? Perhaps your job requires you to write emails in Dutch. Or maybe you want to apply for a job in a Dutch company. Do you have the skills to write an application letter in Dutch?

We’ve got two courses designed to professionalise your Dutch conversation and writing skills. At Direct Dutch Institute we  teach in small groups (max. 8 students), with a lot of room for personal attention.

Since you already understand Dutch, the course descriptions are in Dutch.

 

Schrijfvaardigheid

pen

Wilt u beter leren schrijven, doe dan de stoomcursus Schrijfvaardigheid. We maken samenvattingen van actuele interessante krantenartikelen en corrigeren deze. In het eerste uur van de les kijken we naar de grammaticale obstakels die een goede tekst in de weg staan. Wat zijn die hardnekkige problemen? Inversie, woordvolgorde in bijzinnen, wel of geen ‘de’ of ‘het’ of ‘een’. Spelling: is het ‘d’ of ‘t’ of ‘dt’? Voorzetsels. Is het ‘wachten op de bus’ of ‘wachten voor de bus’? Vocabulaire, idiomen…. De cursus wordt gegeven door Ruud Hisgen die niet alleen docent is, maar ook auteur van populairwetenschappelijke boeken. De cursus duurt zeven weken (2 uur les per week).

Startdatum Schrijfvaardigheid: 14 april – 2 juni 2015 (dinsdag 18:30 – 20:30) MORE INFO

 

 

Spreekvaardigheid

speech-bubble-146509_640

Als schrijven niet uw hoogste prioriteit heeft, maar spreken wel, doe dan mee met de stoomcursus Spreekvaardigheid. We praten over interessante actuele onderwerpen uit het nieuws. In het tweede deel van de les luisteren we naar de presentaties van de cursisten en discussiëren we erover. Als u specifieke wensen hebt dan houden we daar rekening mee in de cursus. Goed spreken is een kwestie van oefening. De cursus duurt zeven weken (2 uur les per week).

Startdatum Spreekvaardigheid: 26 maart – 7 mei (donderdag 18:30 – 20:30) MORE INFO

 

De cursussen Schrijfvaardigheid en Speekvaardigheid vinden plaats in kleine groepjes van maximaal acht mensen. De docent maakt de cursussen speciaal voor u op maat.