Laan van Nieuw Oost-Indië 275, The Hague, The Netherlands +31(0)70 365 46 77

Mevrouw Mondriaan en mevrouw Escher genieten van de natuur

 

Door Petra Hisgen

Het is een mooie zonnige dag. Echt zo’n dag waarop je naar de duinen of het strand wilt gaan om van de natuur te genieten. De bloesem bloeit en de vogeltjes zingen. Mevrouw Mondriaan kijkt naar buiten en denkt: Ik ga nu Annelies bellen. Ik zal haar vragen om met mij naar de duinen te gaan. Het is zulk mooi weer.

Zo gezegd, zo gedaan.

strand

Mevrouw Mondriaan: Ha, Annelies met Adèle. Hoe gaat het met je?

Mevrouw Escher: Ha die Adèle! Met mij gaat het heel goed. Ik ben blij want het zonnetje schijnt en het is niet meer zo koud. Ik denk dat de lente eindelijk begint. Echt een dag om lekker te gaan fietsen.

Mevrouw Mondriaan: Precies! Dat vind ik ook. Daarom bel ik je. Zullen we samen naar de duinen fietsen en daar picknicken?

Mevrouw Escher: Wat een briljant idee! Ik heb zin om te gaan fietsen. Hoe laat pik je mij op?

Mevrouw Mondriaan: Nou, ik moet eerst nog naar de supermarkt om een paar broodjes te kopen en wat te drinken. Zullen we zeggen rond elf uur?

Mevrouw Escher: Prima! Ik sta dan klaar. Je hoeft geen drinken te kopen, hoor. Ik heb nog een paar pakjes jus d’orange  in de ijskast staan. Zal ik die meenemen?

Mevrouw Mondriaan: Ja, doe maar. Het is zelfs voor ons nog een beetje vroeg voor witte wijn.

Mevrouw Mondriaan en mevrouw Escher lachen.

Mevrouw Escher: Inderdaad: witte wijn is voor na drie uur ‘s middags. Nou, ik ga snel douchen en me aankleden. Tot zo!

Mevrouw Mondriaan: Ja, tot zo! Gezellig.

Een uurtje later staat mevrouw Mondriaan voor het huis van mevrouw Escher. Mevrouw Escher staat al buiten te wachten.

Mevrouw Escher: Ha, daar ben je. [Ze glimlacht] Kijk eens in mijn fietstas, Adele. Ik heb een verrassing voor je.

Mevrouw Mondriaan: Een verrassing, wat leuk! En ik ben niet eens jarig.

Ze kijkt in de fietstas en kijkt heel verbaasd..

Mevrouw Escher: En, wat vind je ervan?

Mevrouw Mondriaan: Een schildersezel, papier, kwasten en verf? [lachend] Ik heb gezegd dat ik graag schilder maar ik bedoelde geen kunst maar mijn tuinhek.

Mevrouw Escher [glimlachend]: Oeps, ik dacht jouw Piet schildert en nu wil jij ook gaan schilderen. Wat doen we nu?

Mevrouw Mondriaan: Geen paniek. Ik vind het heel leuk om eens te proberen een schilderij te maken. Wie weet heb ik ook talent. Ik heb zin om een mooi schilderij te maken van een Galloway koe. Spectaculair! En vergeet niet dat de duinen bij Scheveningen, Meijendel, heel veel vogels heeft. Het staat in de top tien van de meest vogelrijke gebieden in Nederland. Er is heel veel te schilderen. Kom laten we snel gaan voordat het zonnetje weer weg is.

galloway koe