Laan van Nieuw Oost-Indië 275, The Hague, The Netherlands +31(0)70 365 46 77

Edward Lears ‘Old Man of the Hague’

Door Ruud Hisgen

Edward Lear is de Hofdichter van de Onzin en de man die de limerick beroemd heeft gemaakt. Elke “nonsense”, zoals hij zijn limericks noemde, liet hij vergezellen van een doodle (krabbel). Hij is in 1812 geboren als twintigste kind in een gezin van eenentwintig en stierf in 1888 in Sanremo. Hij was van beroep kunstschilder. Voor zover bekend is hij nooit in Den Haag geweest. Vertaling van de ‘nonsense’: Ruud Hisgen)

(Edward Lear is the man who made the limerick famous. Every limerick was accompanied by a doodle. He was born in 1812 and died in 1888 in Sanremo. He had twenty brothers and sisters. As far as we know, he has never been in The Hague. Dutch translation by Ruud Hisgen)

 

edward lear

 

Edward Lears Haagse Heer in ballon (1846)

There was an Old Man of the Hague

whose ideas were excessively vague;

he built a balloon

to examine the moon,

that deluded Old Man of the Hague.

 

Er was eens een Heer van Den Haag,

vrijdenker maar grenzeloos vaag;

hij wilde de maan

per ballon gadeslaan,

die begoochelde Heer van Den Haag.