Laan van Nieuw Oost-Indië 275, The Hague, The Netherlands +31(0)70 365 46 77

Mevrouw Escher is ziek en mevrouw Mondriaan komt op bezoek

Als je Nederlands leert is het goed om veel te lezen! Lees Droge Dialogen, grappige en soms ook rare conversaties tussen Mevrouw Mondriaan en Mevrouw Escher. Geschreven door Direct Dutch docente Petra Hisgen.

scotch-whiskey-930x524

Mevrouw Mondriaan verveelt zich en belt haar vriendin mevrouw Escher.

Mevrouw Escher (fluisterend): Hoi Adèle.

Mevrouw Mondriaan: Wie is dit? Ben jij dat Annelies? Ik kan haast niets verstaan. Heb ik het goede nummer?

Mevrouw Escher (fluistert heel hard): Jaha, ik ben het Adèle.

Mevrouw Mondriaan: Hè? Wat zeg je?

Mevrouw Escher (nog harder fluisterend); Jaaaa, Adèle, ik ben het.

Mevrouw Mondriaan: Jeetje, Annelies. Wat is er met jou aan hand? Waarom praat je zo zacht?

Mevrouw Escher: Dat doet heel erg veel pijn.

Mevrouw Mondriaan: Wat zeg je? Doe je aan de lijn?

Mevrouw Escher: Neehee, ik zeg dat ik niet goed kan praten.

Mevrouw Mondriaan: Aha, je doet niet aan de lijn. Ik dacht al, je bent toch helemaal niet dik. Weet je wat, ik kom wel naar je toe. Even voor de zekerheid: ben je thuis?

Mevrouw Escher (schreeuwt fluisterend): Ja!

Mevrouw Mondriaan: Oké, ik denk dat je ‘ja’ zei. Ik kom eraan. Tot zo!

Tien minuutjes later is mevrouw Mondriaan bij mevrouw Escher. Mevrouw Escher gebaart haar vriendin binnen te komen.

Mevrouw Mondriaan: Lieve help, wat is er gebeurd? Je hebt toch niet heel hard gegromd op een concert van een Death Metal band?

Mevrouw Escher moet lachen maar grijpt naar haar zij. Ze ziet eruit of ze heel veel pijn heeft.

Ze wijst naar haar ribben en mompelt: pijn!

Mevrouw Mondriaan: Oh, heb je pijn aan je ribben? Wat heb je gedaan? Je hoeft niet te praten, hoor. Waarom schrijf je het niet op?

Mevrouw Escher pakt een pen en papier en begint te schrijven: Nee, ik ben niet naar zo’n concert geweest, hahaha. Ik ben van de trap gevallen.

Mevrouw Mondriaan: Hè? Je bent van de trap  gevallen. Hoe heb je dat nou weer gedaan?

Mevrouw Escher schrijft: Je weet dat ik niet heel veel drink. In ieder geval niet zo veel whisky. Maurits was een paar dagen weg met vrienden en een oude vriend van mij kwam op bezoek. Je kent hem wel, Andy. Die man uit Schotland.

Mevrouw Mondriaan: Ja, natuurlijk ken ik hem. Hoe gaat het met hem?

Mevrouw Escher: Heel goed. Enfin, hij had een fles Schotse whisky meegenomen. Heerlijk! Voordat ik er erg in had, had ik al bijna een halve fles whisky op. Ik was ongelofelijk dronken, zeg maar gerust toeterlazarus.

Mevrouw Mondriaan begint heel hard te lachen: Annelies!!! Dat is niets voor jou! Ga door.

Mevrouw Escher grijnst en schrijft verder: We zaten de hele avond lekker te kletsen, het was heel gezellig. Zo rond 3 uur ’s nachts was het tijd om te gaan slapen. Nou, en toen ik naar boven ging, viel ik naar beneden en brak mijn rib. Daarom doet het pijn als ik praat en lach.

Mevrouw Mondriaan: Ja, ja, Annelies dat zal je leren zo veel te drinken.

Beide vriendinnen schieten in de lach. Mevrouw Escher houdt haar rib stevig vast.