Laan van Nieuw Oost-Indië 275, The Hague, The Netherlands +31(0)70 365 46 77

Meneer Escher krijgt een telefoontje van meneer Vermeer

Meneer Escher zit lekker te lezen met een heerlijk glas whisky erbij als zijn telefoon gaat. Hij kijkt op het scherm en ziet dat het Johannes Vermeer is. ‘Goh’, denkt hij, ‘van hem ik al lange tijd niets gehoord. Wat leuk dat hij belt.’

Meneer Escher: Ha, die Johannes, ouwe jongen, alles goed?

Meneer Vermeer: Hoi Maurits, ja, alles gaat goed. En met jou? En met Annelies?

Meneer Escher: Met ons gaat het uitstekend. Annelies is met Adèle, je weet wel, de vrouw van Piet, op een korte vakantie naar Turkije. Lekker rustig voor mij.

Meneer Escher moet hard lachen om zijn eigen grapje. Maar aan de andere kant van de lijn blijft het stil. Meneer Vermeer lacht niet.

Meneer Escher: Nou, jij bent zeker met het verkeerde been uit bed gestapt. Normaal ben je altijd zo goedlachs.

Meneer Vermeer kucht: Umm, tja, nee, ik ben in een prima humeur, hoor. Maar..

Meneer Escher: Maar wat? Kom op jongen, wat is er aan de hand?

Meneer Vermeer: Weet je zeker dat alles goed gaat tussen jou en Annelies?

Meneer Escher: Ja, natuurlijk! Hoe bedoel je dat? Heeft Annelies bij Catharina over mij geklaagd dan?

Meneer Vermeer: Nee, zover ik weet, heeft Annelies niets tegen mijn vrouw gezegd, hoor.

Meneer Escher: Nou, wat is het probleem?

Meneer Vermeer: Heb je al op Instagram gekeken?

Meneer Escher: Hoezo? Wat moet ik zien?

Meneer Vermeer: Ik weet niet zo goed hoe ik dat moet zeggen, maar ik heb een foto gezien waarop Annelies op een groot lux jacht samen met een robuuste kapitein staat. Hij heeft zijn arm om haar heen geslagen. Heel vreemd!

Meneer Escher: Wat zeg je daar? Mijn Annelies met een rijke kapitein? Wacht even, Johannes, ik kijk gelijk even op Instagram. Ik bel je over een minuutje weer terug.

Na een paar minuutjes belt hij hard lachend meneer Vermeer terug.

Meneer Vermeer snuift: Wat zit je nou te lachen? Je schijnt het nogal amusant te vinden je vrouw samen met een andere man te zien. Ik zou woedend zijn.

Meneer Escher nog steeds lachend: O Johannes, je bent een goede vriend dat wel maar je interpreteert de foto verkeerd.

Meneer Vermeer: Hoe kan je nu zo’n foto verkeerd interpreteren?

Meneer Escher: Blijkbaar kan jij dat. Ik had net een appje van Annelies met dezelfde foto gekregen waarin ze vertelde dat Adèle en zij zo blij waren om een boot plus kapitein te kunnen huren voor een dag. Die man is helemaal niet rijk en als je goed kijkt, zie je dat het een oude gammele boot is.

Meneer Vermeer: Weet je dat zeker? Ik wil niet stoken, hoor.

Meneer Escher(grinnikt) : Ach Johannes, ik stel het op prijs dat je me wilde waarschuwen maar ik vertrouw mijn vrouw volkomen. Het is echt helemaal niets, nepnieuws! Kom gezellig langs dan drinken we een goed glas whisky op onze vriendschap en onze vrouwen!

Meneer Vermeer: Fijn dat je het zo sportief opvat, Maurits en ja, ik kom eraan. Tot zo!