Laan van Nieuw Oost-Indië 275, The Hague, The Netherlands +31(0)70 365 46 77

Mevrouw Mondriaan en Escher gaan samen met hun mannen naar een kerstdiner

Door Petra Hisgen (Direct Dutch Institute)

Mevrouw Mondriaan was op de zolder om de kerstdecoraties te halen. Ze zet een grote doos prachtige kerstballen met veel glitters op de eettafel. Piet heeft gisteren een mooie kerstboom gekocht en ze wil die nu versieren voordat Piet thuiskomt. Dat zal een verrassing zijn! Plotseling hoort ze: “I am dreaming of a white Christmas…’ ‘O denkt ze, dat is vreemd, ik heb toch geen cd opgezet? Wat een fantastisch liedje is dat toch’.

Ze gaat even op een oude stoel zitten en luistert. Maar wat is dat? Het liedje stopt en ze hoort ‘piep, piep’. ‘Vreemd’, denkt ze maar dan begint ze te lachen. Het is helemaal geen cd maar haar telefoon! Snel loopt ze naar de zitkamer en kijkt wie haar heeft gebeld. Het is haar beste vriendin mevrouw Escher. Ze belt haar direct terug.

Mevrouw Escher: Ha, die Adèle, ja, je nam niet op dus heb ik een boodschap ingesproken.

Mevrouw Mondriaan: O, die heb ik nog niet beluisterd. Ik was zo in de war.

Mevrouw Escher: Waarom?

Mevrouw Mondriaan: Nou, ik was op de zolder en hoorde de telefoon wel maar ik dacht dat het een cd was. Helemaal vergeten dat ik voor kerst altijd een nieuwe ringtone installeer. Dom, hè?

Mevrouw Escher moet hard lachen: Welnee, dat is helemaal niet dom! Maar waar ik eigenlijk voor belde..

Mevrouw Mondriaan onderbreekt haar: Niemand vertellen, hoor, van die ringtone!

Mevrouw Escher: Nee, natuurlijk niet! Maar zoals ik al zei, waar ik eigenlijk voor belde. We zijn allemaal bij de Vermeertjes voor het kerstdiner uitgenodigd, toch?

Mevrouw Mondriaan: Ja, leuk, hè? Ik ben zo blij dat ze weer bij elkaar zijn.

Mevrouw Escher: Ja, dat is echt geweldig. Het is zo’n leuk stel.

Mevrouw Mondriaan: Maar waarom belde je?

Mevrouw Escher: Kunnen we niet samen met Piet een mooi schilderij voor hen maken? Ik weet dat Piet altijd zulke mooie tekeningen maakt van vuurtorens. Wat denk je? Catharina en Johannes zijn dol op vuurtorens.

Mevrouw Mondriaan: Wat een goed idee! Piet is een weekendje in Domburg geweest en heeft daar schetsen van de vuurtoren gemaakt. Ze zien er prachtig uit. We hoeven ze alleen nog maar in te kleuren.

Mevrouw Escher: Top! Doen we! Zal ik naar je toe komen? Dan kunnen we direct beginnen.

Mevrouw Mondriaan: Als je het niet vervelend vindt om even te wachten met het inkleuren want ik moet de kerstboom nog optuigen. En dan kunnen we aan de slag.

Mevrouw Escher: Ik kom eraan!

Tien minuten later is mevrouw Escher bij mevrouw Mondriaan.

Mevrouw Mondriaan: Alsjeblieft, eerst een lekker glas wijn voor mijn beste vriendin.

Mevrouw Escher: Ach, dat is lief van je! Jij bent ook mijn beste vriendin. Laten we alvast proosten op fijne feestdagen en een gelukkig en gezond 2019.

Mevrouw Mondriaan: Proost, Annelies en ik hoop natuurlijk dat niet alleen wij maar alle mensen een fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar hebben!

Mevrouw Escher: Daar sluit ik me bij aan. Proost.