Laan van Nieuw Oost-Indië 275, The Hague, The Netherlands +31(0)70 365 46 77

Docent Nederlands gezocht m/v (ZZP)

Heb jij een passie voor taal, mensen en cultuur? Werk je graag als zelfstandige, maar word je ook blij van enthousiaste collega’s met wie je kennis en ervaring kunt uitwisselen? Dan is lesgeven bij Direct Dutch op zzp-basis misschien iets voor jou! Heb je nog geen ervaring? Wij zoeken zowel beginnende- als ervaren docenten.

Direct Dutch Institute in Den Haag (opgericht in 1985) is gespecialiseerd in het geven van Nederlandse taallessen aan internationals die wonen en werken in Nederland. We staan landelijk bekend om de hoge kwaliteit van de cursussen en de snelheid waarmee we resultaten boeken. Ook zetten we ons actief in om te zorgen dat internationals voldoende Nederlands kunnen oefenen in de praktijk.

Het team van Direct Dutch bestaat uit gepassioneerde docenten (waaronder de staf) en een enthousiast kantoor. Samen evalueren we onze cursussen regelmatig. Als docent wordt jouw visie en inbreng zeer gewaardeerd!

Al onze lessen zijn momenteel online. Na de coronacrisis hervatten we de klassikale lessen, maar online lessen blijven ook op het programma. Als docent kun je dan zowel online als klassikaal lesgeven.

Lesmethode

Je geeft bij ons les volgens de eigen (directe) lesmethode ‘Home in on Holland’. Je krijgt hier een speciale training voor. De kern is dat een taal leren sneller gaat als de focus op spreken ligt. Vanaf les één spreek je daarom Nederlands met de studenten. We beginnen met een simpele zin als ‘Dit is een pen’, maar al snel worden dit korte gesprekjes. Je maakt gebruik van ons eigen lesboek ‘Home in on Holland’.

Groepen en lesstructuur
De beginnersgroepen (Beginners A1 en Beginners A2) krijgen twee lessen van 1,5 uur per week. Per les behandel je één hoofdstuk. Er zijn 12 hoofdstukken per niveau. Door deze heldere cursusstructuur hoef je de lessen niet, of nauwelijks, voor te bereiden.
Een groep bestaat online uit zes, en klassikaal uit max. acht studenten.

Je geeft les aan minimaal twee groepen per week, op twee avonden. Lestijden van de avondcursussen zijn als volgt:
Groep 1: 18:00 – 19:30 uur
Groep 2: 20:00 – 21:30 uur

De lessen geef je online, via Zoom. Na de coronacrisis is het mogelijk om zowel klassikaal als online les te geven.

De studenten
Onze studenten zijn hoogopgeleide internationals met zeer diverse culturele achtergronden. Alle studenten spreken Engels (als tweede taal).

Functieomschrijving

Wil jij als ervaren docent volgens onze methode lesgeven? Ben je een herintreder, die het vak opnieuw wil gaan beoefenen? Ben je beginnend docent (of net afgestudeerd) en wil je je bij ons bekwamen in het vak? Dan is lesgeven bij ons misschien wel iets voor jou!

Functie-eisen

– Je hebt een docentenopleiding gedaan (of een opleiding die jouw passie voor taal laat zien), of je hebt ervaring als docent;
– je hebt een perfecte beheersing van het Nederlands;
– je hebt een goede beheersing van het Engels;
– je hebt aantoonbare affiniteit met de Nederlandse taal;
– je bent minimaal zes uur in de week beschikbaar (op twee avonden);
– je werkt op zzp-basis;
– je vindt online lesgeven geen probleem;
– je bent enthousiast en je staat open om te leren.

 

Arbeidsvoorwaarden

Bij Direct Dutch bieden we jou:

– een tarief van 34,- per uur (inclusief BTW: taallessen zijn vrijgesteld van BTW);
– minimaal 6 uur per week lesgeven;
– ons eigen cursusmateriaal;
– geen (of nauwelijks) voorbereidingstijd voor de lessen;
– een training om les te kunnen geven volgens onze lesmethode. In totaal ben je aan deze training drie dagdelen kwijt (6-7 uur in totaal);
– een enthousiast team waarmee je ideeën en ervaring kunt uitwisselen en waaraan je vragen kunt stellen (ook via de groepsapp);
– begeleiding van een ervaren staf;
– een flexibele werkomgeving (we denken bijv. graag met je mee als je meer of minder wilt werken)
– een behulpzame backoffice (ook op digitaal vlak);
– mogelijkheid om na de corona-crisis zowel klassikaal- als online les te geven;
– verschillende soorten lessen (van A0 tot B2, bedrijfscursussen, privé-les en gespecialiseerde cursussen

Ben jij na het lezen van deze functieomschrijving enthousiast geworden? Stuur dan je c.v. en je sollicitatiebrief naar Petra Hisgen!

Contactgegevens:
Petra Hisgen
Studiecoördinator
petra@directdutch.com

 

Direct Dutch Institute
Laan van Nieuw Oost-Indië 275
2593 BS Den Haag

directdutch.com

facebook.com/DirectDutch/

linkedin.com/school/directdutch/